Ενισχυμένη η Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. Δάφνης Υμηττού στη μάχη για τις αυτοδιοικητές εκλογές

Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στο δήμο Δάφνης Υμηττού φαίνεται να δείχνουν την αντίστροφη τάση από αυτήν που παρατηρήθηκε στην υπόλοιπη Αττική.

Με έναν ιδιαίτερο όμως τρόπο εκφράζουν τους σπασμούς της πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα.

Η επικράτηση του δεξιού δημάρχου Σταυριανουδάκη από τον πρώτο γύρο (8.000 ψήφους από 5.373, 20 έδρες από 6 την πρώτην Κυριακή το 2010), ακύρωσε τον φιλόδοξο στόχο του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάκτηση της δημοτικής αρχής (3.395 ψήφοι από 762, 6 έδρες από 1 έδρα το 2010).

Από το εν γένει θρυμματισμένο τοπικό ΠΑΣΟΚ το ψηφοέλτιο του Αργιανά κρατάει 1328 ψήφους από 3.113 το 2010, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση – ΚΚΕ με επικεφαλής την Κηπουρού κατεβαίνει στις 1.864 ψήφους (11,81%) από τις 2.226 το 2010.

Η αποχή, αν και μικρότερη από το 2010, παραμένει ωστόσο σε υψηλά επίπεδα στο 47,7%.

Η Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. βγαίνει ενισχυμένη από τις εκλογές, συγκεντρώνοντας 1.199 ψήφους (7,60%) από 917 το 2010.

Κερδίζει 2 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο (από 1), ενώ δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί ο αριθμός των εδρών στα τοπικά κοινοτικά συμβούλια.

Να σημειωθεί ότι στη Δάφνη το ποσοστό της Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. είναι 9,58%, ενώ στον Υμηττό 4,09%.

Είναι σημαντικό ότι με αφορμή την πάλη στις εκλογές, η Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. έχει αναπτύξει τις δυνατότητες μιας έντονης δράσης στην τοπική κοινωνία.

Στην αύξηση των ψήφων του Σταυριανουδάκη έχουν συμβάλει σε μεγάλο βαθμό οι πελατειακές σχέσεις και τα ρουσφέτια. Επίσης η υποστήριξη από την τοπική εκκλησία και το κεντρικό κρατικό ταμείο για τις … προεκλογικές ασφαλτοστρώσεις. Σημαντικότερος όμως λόγος είναι, σε μια εκδήλωση ταξικής πόλωσης, η στοίχιση πίσω από τον Σταυριανουδάκη όλης της δεξιάς «πολυκατοικίας» από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής (που σε όλη τη διάρκεια της θητείας του τους προστάτευε) μέχρι το ΛΑ.Ο.Σ. και  τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και παράγοντες του ΠΑΣΟΚ που σταυλίζονται στην πρασιά της μπλε πολυκατοικίας.

Για τους συντρόφους και φίλους της Μ.ΑΡΙ.Δ.Α., του μετωπικού σχήματος της επαναστατικής αριστεράς στο Δήμο Δάφνης Υμηττού, η μάχη των δημοτικών εκλογών συνιστά ένα σχολείο αγώνα που θέτει μεγάλες ευθύνες από εδώ και εμπρός.

Το σχήμα, με επικεφαλής τον Γιώργο Μητροβγένη, πραγματοποίησε δύο επιτυχημένες συγκεντρώσεις σε κεντρικές πλατείες της Δάφνης και του Υμηττού.

Οι δεσμοί που έχει αναπτύξει με τον κόσμο στην περιοχή, η πάλη αρχών εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, η χρησιμοποίηση της εκπροσώπησής της ως εφαλτήριο αγώνων, την έχουν κάνει υπολογίσιμη δύναμη και στόχο των εχθρών του λαού.

Δεν είναι τυχαίο, ότι μετά την συγκέντρωση στη Δάφνη την Τετάρτη 10 Μάη, θρασύδειλα φασιστοειδή, έγραψαν ναζιστικά σύμβολα σε πανό της ΜΑΡΙΔΑ έξω από τα γραφεία της, έσκισαν και έκαψαν αφίσες.

Το νέο δημοτικό συμβούλιο με την πλειοψηφία της δεξιάς του Σταυριανουδάκη, είναι δημοτικό συμβούλιο πολιτικής κρίσης.

Η μεγάλη μείωση της εκπροσώπησης του ΠΑΣΟΚ θα κορυφώσει τον παρασιτισμό μιας δεξιάς δημοτικής αρχής που εκτελεί χρέη πειθήνιου οργάνου της καταρρέουσας κυβέρνησης Σαμαρά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τώρα είναι καιρός για την ανατροπή τους.

Αναδημοσίευση άρθρου από την «ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ», 28/5/2014

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αναιρέσεις 2014: «Η αντικαπιταλιστική παρέμβαση στις γειτονιές»
Το ψηφοδέλτιο της Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. «κλικ» στην εικόνα για να το διαβάσετε
ΣΤΙΣ 18 ΜΑΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΡΙΔΑ Δάφνης Υμηττού

Κάνε "κλικ" για άμεση ενημέρωση μέσω email.

Αρχείο
Σελίδες
ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΜΑΣ
Αρέσει σε %d bloggers: