Μεγάλη επιτυχία για την ΜΑΡΙΔΑ

H Mαχόμενη Αριστερή Δάφνη θέλει να ευχαριστήσει τους συνδημότες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και που παρά το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα του 42% μας έδωσαν μια έδρα στο ΔΣ του δήμου. Ιδιαιτέρα επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε την νεολαία που η στήριξη της ήταν καθοριστική.

Μια πρώτη συνολική εκτίμηση για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές Πανελλαδικά είναι ότι η ΝΔ είχε πτώση, χωρίς αυτό να σημαίνει αισθητά κέρδη για το ΠΑΣΟΚ. Αντικειμενικά δεν έγινε η «αλλαγή του πολιτικού σκηνικού», η «ολική αναστροφή» υπέρ των πρασίνων, όπως ευαγγελιζόταν η Χαριλάου Τρικούπη .
Η Τριχοτομημένη Αριστερά δεν κατάφερε να ξεπεράσει την διάσπαση της..
Το ΚΚΕ κράτησε τις περιχαρακωμένες δυνάμεις του, ο ΣΥΝ όπου εκπροσωπήθηκε το χρωστάει στις συμμαχίες του με το Πασοκ , ενώ πήγε καλύτερα όπου πήρε στήριξη από αριστερά( φόρουμ- εξωκοινοβουλευτική αριστερά πχ Τσιπρας ).
Οι δυνάμεις της «εκτός των τειχών» αριστεράς για πρώτη φορά εξέλεξαν αυτόνομα δημοτικούς συμβούλους σε αρκετούς Δήμους μεταξύ αυτών και στη Δάφνη.
Η μεγάλη αποχή ,το άκυρο και το λευκό ήταν επίσης μια αντίδραση στην ανικανότητα της «αντιπολίτευσης» την ίδια στιγμή που η τραυματισμένη από τους «κουμπάρους» και το εκπαιδευτικό κίνημα κυβέρνηση «τα έδωσε όλα» για μάξιμουμ συσπείρωση προ του κινδύνου.

Στη Δάφνη , η επικράτηση του Σταυριανουδάκη της ΝΔ με 46,3 % πέραν του γενικού κλίματος που προαναφέραμε πρέπει να αναζητηθεί σε καθαρά ιδιαίτερους τοπικούς παράγοντες .
Αυτοί είναι
α) η κρίση ηγεσίας και η διάσπαση του Πασοκ καθώς και το αλαλουμ των χωρίς αρχές πολιτικών μετακινήσεων διαφόρων «παραγοντων»
β) Η αδυναμία συγκρότησης ενός ενιαίου αριστερού μετώπου με κυρία ευθύνη του ΚΚΕ, αλλά και του ΣΥΝ
γ) Οι καλοδουλεμένες δημόσιες σχέσεις και το στήσιμο ενός ρουσφετολογικού μηχανισμού εκλογικής πελατείας στα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν από το Δήμαρχο
δ) Η αποστασία ,ενσωμάτωση ,στήριξη πρώην μελών του Πασοκ , και «αριστερών» που εδοσε δημοκρατικά εύσημα στον Μητσοτσοτακικό μηχανισμό που καθοδηγούσε τον λανσαρισμένο σαν υπερκομματικό «ηγέτη της Δάφνης» (η έκφραση από το συνδυασμό του)
ε) Η ανάμιξη μερίδας της εκκλησίας στα πολιτικά δρώμενα και την ανοικτή υποστήριξη στο συνδυασμό του
στ)το καλπονοθευτικο σύστημα του 42% και μη αναλογική κατανομή των εδρών.

Όλα αυτά είναι τα στοιχεία που συνέθεσαν την εκλογή του Μ. Σταυριανουδακη αλλά που ωστόσο η σύνθεση των συμβούλων του είναι ένα ασταθές ετερογενές μίγμα μακριά από την αγωνία και τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας.

Πιστεύουμε πως στην διάρκεια της νέας δημοτικής τετραετίας θα έχουμε εκπλήξεις καθώς το πολιτικό μετεωρολογικό δελτίο προβλέπει κοινωνικές θυμέλες (παιδεία, υγεία, ασφαλιστικό, αντεργατική επίθεση, λιτότητα, ανεργία αλλά και κοινωνικές αντιστάσεις)

Η κατάχτηση της μιας έδρας από την Μαχόμενη Αριστερά είναι μια θέση αγώνα ,όχι για μια απλή αντιπολίτευση μέσα στο δήμο αλλά μια αμφίδρομη διαδικασία ενός ζωντανού κινήματος μέσα και έξω από το δήμο που θα εκφράζει την αγωνία και τα προβλήματα των δημοτών.

Τα κοινωνικά κινήματα, οι αγώνες για δωρεάν παιδεία και δωρεάν υγεία ,οι εργατικές αντιστάσεις θα έχουν ένα βήμα μέσα στο δήμο.

Η έδρα μας θα αποτελεί το αντίπαλο δέος στην διαπλοκή ,την αλαζονεία και την αυθαιρεσία της εξουσίας. Φιλοδοξούμε να είμαστε η φωνή της αξιοπρέπειας και του αγώνα σε κάθε στιγμή της θητείας στο ΔΣ στο πλευρό του δημότη με σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για τον έναν».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αναιρέσεις 2014: «Η αντικαπιταλιστική παρέμβαση στις γειτονιές»
Το ψηφοδέλτιο της Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. «κλικ» στην εικόνα για να το διαβάσετε
ΣΤΙΣ 18 ΜΑΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΡΙΔΑ Δάφνης Υμηττού

Κάνε "κλικ" για άμεση ενημέρωση μέσω email.

Αρχείο
Σελίδες
ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΜΑΣ
Αρέσει σε %d bloggers: